Sidevisninger i alt

tirsdag den 1. oktober 2013

Hvordan synes vi så selv det går?

Workshop for underviserne om status på blogs... Og hvordan synes vi egentlig det går? Nogle bruger deres blog meget og flittigt, andre... not so much. Og hvordan kan vi så hjælpe de studerende der ikke bruger den så meget? Hvor vigtigt er det fx at man som underviser kommenterer på alle blogs? Nogle gode ideer? Kommenter gerne!

2 kommentarer:

  1. Stikord: Opbygning, Refleksion, Portfoliometode til studieudviklende samtaler.
    Lidt tanker om dette:
    En god ide kunne være at lære de studerende noget mere om, hvordan man opbygger sådan en blog. Reflektere evt med hjælpeark. Tit siger læreren godt nok at man kan skrive nogle refleksioner om noget i undervisningen. Tror dog de fleste sider og er helt blanke fordi de først er ved, at lære stoffet.
    Derudover kunne blogs måske i en kombination med studieudviklende samtaler og her tænker jeg lidt a la portfoliometoden. Ikke at man skal læse samtlige studerenes blogs hele tiden, men et par gange om året tror jeg det kunne være et rigtigt godt udgangspunkt for en "evaluerende/(hvordan går det så med dig) samtale.

    SvarSlet
  2. Et par gange om året?!? Det svarer jo til hvor ofte jeg er inde på min egen blog...
    Men interessant pointe: det er professionsvejlederen der følger med på den studerendes blog, og det er udgangspunktet for en professionsvejledning! Den vil jeg tage med videre. Måske kan det realiseres...
    Og i øvrigt tror jeg du har ret i at der skal mere støtte og stilladsering til for de fleste i forhold til at lave blogs. En vejledning der er rettet mod indholdet kunne være en del af denne støtte!

    SvarSlet