Sidevisninger i alt

fredag den 9. marts 2012

Hovedet på bloggen

Ja, det er vel det mest præcise man kan sige når man tvinger sine studerende ud i bloggeriet (er det overhovedet et ord?) og ikke så overraskende er de også lidt i tvivl om hvad man egentlig skal skrive i sådan en blog... når det nu tæller som et studieprodukt?!
Og her tænker jeg det ville være passende med et svar fra læreren der har stillet denne velgennemtænkte (?!) opgave. Så der er vel ingen vej udenom: hovedet på bloggen - hvad skriver man i en blog?
Det evigt opdaterede Wikipedia siger:
"En blog (eller weblog) er en hjemmeside, som opdateres jævnligt med korte tekster (indlæg eller poster) med den nyeste øverst. Der er ofte mulighed for, at læserne kan kommentere de enkelte indlæg. Indholdet kan variere fra det personligt dagbogsagtige til det politisk debatterende eller tematiske. En blog er ofte knyttet til en person, men kan også deles af en større gruppe. Den, der skriver/redigerer en blog, kaldes en blogger.Bloggere skriver med nogenlunde faste intervaller fx hver uge. I en weblog skriver bloggeren tit om sit liv lige som i en dagbog. Den kan også handle om et bestemt emne" 
Og emnet for medieholdet på 1. år på læreruddannelsen Vordingborg er så noget om hvordan man lærer elever på mellemtrinnet at læse og skrive. Det vil sige at man kan skrive om teorier, tanker og modeller der handler om ALT vedrørende elevernes læring udi disse emner. Det kan være en tekst man synes er særlig interessant, en elevtekst der afslører en pudsig - eller knap så pudsig - fejltype eller et vækstpunkt. Det kan også være et læremiddel der kan/ikke kan noget bestemt. Kort sagt er det meningen at dem der følger bloggeren bliver klogere på emnet. Man har jo sjældent svaret på alt, så det er naturligvis også tilladt at stille spørgsmål. Fordelen ved bloggen er -. i hvert fald på papiret - at bloggeren kan få kommentarer og ligefrem svar på sine spørgsmål. Kort sagt hvis alt går som wikien spår, så bliver vi alle klogere! Og så er vi da nået stykke længere :-)
Blog godt!

1 kommentar:

  1. Nu tror jeg efterhånden at jeg er ved at fange konceptet i det sidste studieprodukt ;-) Tak for skriftlig uddybning :)

    SvarSlet